Cayenne konfigurator

Zgodbe o modelu Cayenne

Menu item

Porsche Cayenne Coupe E-Hybrid: elektrifikacija svobode

Tako kot Cayenne Coupe E-Hybrid združuje okretnost, športnost in svobodo bencinskega motorja z učinkovitostjo elektrike, se tega etosa poslužuje tudi podjetje LZ Design z lastno inovacijo električnega pomožnega pogona za jadralna letala. Predstavljamo vam zgodbo o inovaciji, dosežku in uspehu elektrifikacije svobode.

2 MIN BRANJA

Menu item

Porsche Cayenne E-Hybrid: moč medveda, hitrost volka, eleganca risa

Hibridni Porsche Cayenne, edini športni avto na svetu, ki je zmožen povezati in na skupni imenovalec sodobne mobilnost postaviti tri na videz nezdružljive svetove - tišino, prah, sneg in intimnost gozdne ceste z največjimi prometnimi aortami in celo plenjenjem ovinkov v idealni linji dirkaškega asfalta. To je avto, s katerim smo pri Porscheju dokazali, da je prvinsko bit športnega avtomobila možno postaviti pred vsak izziv sodobne mobilnosti brez meja pri uporabnosti, praktičnosti in energijski učinkovitosti. To je še vedno najprej športni avto.

7 MIN BRANJA

Menu item

Spoznajte zgodbo, o kateri je sanjal že Ferry Porsche

Ferry Porsche je že leta 1989 napovedal: »Če bomo izdelali terensko vozilo po naših standardih kakovosti in bo imelo na pokrovu motorja Porschejev grb, ga bodo ljudje kupili.« Izkazalo se je, da je imel še kako prav. Od leta 2002 je Cayenne eden od nosilnih stebrov uspeha znamke Porsche.

12 MIN BRANJA

Menu item

Drzna odločitev za vstop v nov avtomobilski segment

Sredi devetdesetih let smo pri Porscheju sprejeli dolgoročni strateški načrt za prihodnji uspeh znamke. Analiza je pokazala, da legendarni model 911 in novi Boxster sama po sebi ne moreta zagotoviti varne prihodnosti tovarne Porsche. Kar pet alternativnih konceptov vozil je bilo sprva v igri za »tretjega Porscheja«, a sta v ožji izbor prišla le dva.

4 MIN BRANJA

Menu item

Iskanje prave oblike s projektom Colorado

Z odločitvijo za razvoj premium SUV-vozila smo se znašli pred precejšnjim izzivom. Zasnovati je bilo potrebno športni avtomobil, ki bo tipičen Porsche, hkrati pa se bo lahko kosal z najboljšimi terenci na svetu. Inženirji in oblikovalci so zavihali rokave in se lotili zahtevnega dela.

4 MIN BRANJA

Menu item

Majhno mestece v katerem je zrasel velik avtomobil

Nekoč je v majhnem mestecu zrasel velik avtomobil – in kar nekaj časa ni nihče ničesar opazil. Medtem ko so bili vsi drugi Porschejevi modeli razviti v Weissachu, je Cayenne nastajal predvsem v Hemmingenu. V nekdanji tovarni za sestavljanje računalnikov je 300 inženirjev in oblikovalcev delalo v strogi tajnosti.

4 MIN BRANJA

Menu item

Recept za uspeh, ki je do danes ostal nespremenjen

Do poznih devetdesetih let se je ideja o športnem terencu za Porsche zdela popolnoma nemogoča. Pred dvajsetimi leti pa se je zgodil preobrat in Porschejevo legendo smo prenesli v povsem nov tržni segment. Recept za uspeh Cayenna se vse do danes ni spremenil.

6 MIN BRANJA

Menu item

Gran Turismo Sport: od projekta Roadrunner do prvega GTS-a moderne dobe

Tri črke pomenijo Gran Turismo Sport, v zgodovino pa so se prvič zapisale leta 1964, ko je dirkalnik 904 Carrera GTS osvojil legendarno dirko Targa Florio. Navdih za današnje modele GTS pa ne izvira iz omenjenega dirkalnika, ampak je bil Porsche Cayenne tisti, ki je ponovno obudil idejo o emocionalni športnosti.

6 MIN BRANJA

Menu item

Kako je Cayenne druge generacije postal še bolj športen

Skoraj takoj po svetovni premieri prve generacije Cayenna pred dvajsetimi leti si palete Porschejevih modelov brez SUV-a ni bilo več mogoče predstavljati. Prodajne številke prve generacije so presegle celo pričakovanja tovarne. V letu 2005 smo začeli razvijati naslednika, v načrtu pa je bilo mnogo več kot le ohranjanje obstoječih lastnosti. Prišlo je do nekaterih temeljnih sprememb, zlasti pri dizajnu in pogonskem sklopu.

5 MIN BRANJA

Menu item

Cayenne Platinum Edition: Opremljen s strastjo

Zgodba Porsche Cayenna se je pričela s sanjami, ki jih je poganjala strast. O vsestranskem športnem avtomobilu je sanjal že Ferry Porsche, pred dvajsetimi leti pa se je njegov sen uresničil. Ob jubileju smo pri Porscheju pripravili prav posebno izdajo športnika, ki ga ne odlikujejo zgolj odlične športne zmogljivosti, ampak tudi velika mera ekskluzivnosti, prestiža in udobja.

3 MIN BRANJA

Hero image
Cayenne Platinum Edition|Opremljen s strastjo

Cayenne Platinum Edition: Opremljen s strastjo

Zgodba Porsche Cayenna se je pričela s sanjami, ki jih je poganjala strast. O vsestranskem športnem avtomobilu je sanjal že Ferry Porsche, pred dvajsetimi leti pa se je njegov sen uresničil. Ob jubileju smo pri Porscheju pripravili prav posebno izdajo športnika, ki ga ne odlikujejo zgolj odlične športne zmogljivosti, ampak tudi velika mera ekskluzivnosti, prestiža in udobja.

Vsak element v tem avtomobilu je rezultat čistega entuziazma, ki smo ga izrazili s posebno kompozicijo dizajna in izbrane opreme. Izbor Cayennove ekskluzivne opreme ni naključen. Sloni na dvajsetih letih strasti voznikov tega modela.

Video Cayenne Platinum Edition

Športnost na prvi pogled

Cayenne Platinum Edition ne skriva svoje športnosti. Črne obrobe oken v visokem sijaju v kombinaciji s črnimi zaključki izpušnega sistema so samozavesten odraz športnega in elegantnega temperamenta.

undefined

Detajli, ki očarajo

Doživite dizajn Cayenna Platinum Edition s popolno harmonijo ekskluzivnih detajlov. Okrasne letvice na režah odbijača, oznaka Porsche v svilnato platinasti barvi in vratne letvice iz brušenega aluminija z oznako Platinum Edition so poudarki prestižnega značaja.

undefined

Samozavesten nastop

Prefinjena in športna podoba Cayenna Platinum Edition samozavestno odseva njegovo bit. 21-palčna platišča RS Spyder Design v svilnato platinasti barvi izražajo moč in poudarijo mogočnost avtomobila. K prepričljivemu videzu prispevajo tudi LED-žarometi s sistemom Porsche Dynamic Light System (PDLS), ki imajo tridimenzionalno notranjost. Z visokozmogljivim svetilnim sistemom boste tudi v najtemnejši noči videli kot podnevi.

undefined

Vrhunsko potovalno udobje

V ergonomičnem objemu 8-smerno električno nastavljivih sedežev se boste sprostili po napornem dnevu, njihovo športnost pa boste okusili v dinamičnih zavojih vaše priljubljene ceste. Na vzglavnike vtisnjeni Porschejevi grbi in varnostni pasovi v kredasti barvi ustvarijo plemenito atmosfero prostora.

undefined

Ambient ekskluzivnosti

Ambientalna osvetlitev vnaša v prostor prijetno vozniško vzdušje in povečuje udobje. Ekskluzivni aluminijasti dodatki z rombasto teksturo pa dopolnjujejo prefinjeno zasnovo notranjosti.

undefined

Vidite, ne da bi vas videli

Panoramski strešni sistem omogoča, da potniški prostor obsije prijetna dnevna svetloba, ki vas bo razvedrila. Ker so stekla zatemnjena, pa bodo vaši trenutki zasebnosti v Cayennu Platinum Edition ostali skriti pred radovednimi pogledi.

undefined

Zvočno razvajanje

Edinstven zvok in najboljše razvedrilo – Cayenne Platinum Edition vam bo postregel z obojim. Nepozabno zvočno kuliso ustvarja štirinajst zvočnikov 710-vatnega zvočnega sistema Bose® Surround Sound. Za poslušanje vaše najljubše glasbe in drugih vsebin pa bosta poskrbeli vgrajeni funkciji Apple Music & Apple Podcasts.

undefined

Popoln nadzor

Lahkotno parkiranje in maksimalna preciznost krmiljenja pri velikih hitrostih. S sistemom Power Steering Plus bo Cayenne Platinum Editon vaše ukaze z večfunkcijskega volana na cesto prenašal še bolj neposredno in s še več uglajenosti. Sproščena vožnja in pristna športnost bosta postali eno.

undefined

Eleganca v večno modernih barvah

Svet se spreminja, nekatere stvari pa ostajajo enake. Svojega Porsche Cayenna Platinum Edition lahko obarvate v eno izmed večno modernih barv.

Med standardnimi barvami se lahko odločite za belo ali črno, pri kovinskih pa izbirate med Carrara belo, Chromite črno, Moonlight modro in Mahagoni barvo. Tisti, ki si želite še več individualnosti, pa se boste podali v neomejen spekter barv po naročilu.

Bela standardna
Bela standardna
Črna standardna
Črna standardna
Carrara bela kovinska
Carrara bela kovinska
Chromite črna kovinska
Chromite črna kovinska
Moonlight modra kovinska
Moonlight modra kovinska
Mahagoni kovinska
Mahagoni kovinska

Sestavite svoj Cayenne Platinum Edition in ga financirajte z 2-% obrestno mero

Izberite enega izmed modelov Cayenne Platinum Edition in ga s Porsche Konfiguratorjem sestavite po svojih željah.

Vaš izbran avtomobil lahko financirate z le 2-% obrestno mero! Ekskluzivno Financiranje Platinum je popolnoma prilagodljivo vašim željam.

Newsletter image